Мигове, които искам да уловя и да запечатам в рамка… за да им придам вечност!

Днес си откраднах време. Издебнах деня и когато всички задължения спореха помежду си, опитвайки се да се надпреварват, аз се изплъзнах- точно под носа на рутината.
Откраднах си време- от това, което те изпълва със смисъл и щастие. Време,което крадеш от деня, но вместо да изпитваш чувство на вина, ти изпитваш чувство на благодарност- че си бил достатъчно дързък и смел, за да разчупиш клишетата; да обърнеш гръб на общоприетото и просто да последваш вътрешния си копнеж.

Откраднах си време, което използвах, за да отида на място, където не бях ходила отдавна.

Разхождах се из старите квартали, там където сякаш времето е спряло. Всичко беше същото- такова, каквото го помня от преди години. Малките блокове, с изрядно подредените градинки пред тях. Аромата на розите- запечатал всички детски спомени и най- красивите ми мигове.

Място, което носи усещането за ред, хармония и смисъл, в свят изпълнен с хаос и презрение.

Хората… погълнати от ежедневието си.

Жената, която плевеше розите…

Бабата, която простираше прането…

Майката, която търпеливо учеше детето си да ходи…

Едва ли осъзнаваха, че изпълваха сърцето ми с щастие и благодарност.

Едва ли осъзнаваха, че правеха всичко с такава любов и бяха толкова присъстващи в настоящето, че ми се искаше да уловя тези мигове, да ги запечатам в рамка и да им придам вечност. Мигове, които да ми напомнят, че щастието, всъщност е в простотата на ежедневието.

Щастието е в изкуството да отдаваш частица от себе си във всеки един миг… да правиш и най-обикновеното нещо, с най-голяма наслада и желание.

Откраднах си време, за да наблюдавам живота…

Откраднах си време, за да събера парченцата, с които да достроявам разрушения си вътрешен свят и да си откривам смисъла, който на моменти се изплъзва.

Защото, щастието няма нужда да се преследва…

То е тук и сега. Точно в този миг.

–Утопия–

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *